XXVI PREMIS SAMARUC



        26 ANYS DELS PREMIS SAMARUC

 FINA GIRBÉS I ANNA BALLESTER
        GUANYEN ELS PREMIS SAMARUC


          
    La revista Camacuc  ha rebut el Premi d’Honor de l’Associació de Bibliotecaris Valencians


    La nit del divendres 1 de juny  l’Associació de Bibliotecaris Valencians ha atorgat, en un acte celebrat a la ciutat de València, els premis Samaruc de Literatura Infantil i Juvenil 2018 i els Premis d’Honor i Bibliotecari de l’Any.

Aquests premis arriben enguany a la seua 26ª edició, tot i havent marcat una trajectòria al llarg d’aquests anys que han merescut el  reconeixement unànime com a un dels més prestigiosos de la nostra literatura infantil i juvenil.  El jurat estava format per Isabel Martí, Betlem Ortiz i Lucía Shaw com a bibliotecàries, Marina Guillén i Alapont com a escriptora, i Cristina Fernández com a mestra.

Fina Girbés
    El Premi Samaruc en la modalitat de literatura infantil  va guanyar-lo  Versos banyats de Fina Girbés , publicat per edicions Tàndem  (amb il·lustracions de Jorge del Corral), i en la modalitat de literatura juvenil el guanyador fou Per sis granets de magrana!, d´Anna Ballester, publicat per edicions Bromera.


Anna Ballester
 Durant el transcurs de la vetllada literària es lliurà el Premi d’Honor de l’Associació de Bibliotecaris Valencians, distinció que s’atorga a aquella persona i/o entitat que s’haja distingit per la seua tasca de defensa i de promoció de la lectura o de la biblioteca pública, i el Premi Bibliotecari de l’Any, en reconeixement a un professional de l’àmbit de les biblioteques per la seua tasca en favor d’aquestes.


Revista Camacuc
Josep Ramon Sanchis
Enguany, el Premi Bibliotecari d'Honor ha recaigut en la revista Camacuc. El discurs  d'homenatge fou a càrrec d´Alvaro Pons.

Pel que fa al premi Bibliotecari de l'Any el guardó va recaure en Josep Ramon Sanchis, Director de la Biblioteca Pública Municipal de Torrent.  El discurs d'homenatge fou a càrrec de Pilar Sánchez, directora de la biblioteca d'Aldaia.

Durant la vetllada va haver també el parlament de Manel Romero, en nom de la fundació FULL. L´acte va concloure amb les paraules de Francesc Rodrigo, president de l'Associació de Bibliotecaris Valencians.


Manel Romero

Francesc Rodrigo

    A la vetllada van asistir diversos representans del món literari i cultural valencià.