XXV PREMI SAMARUC

    La nit del divendres 2 de juny  l’Associació de Bibliotecaris Valencians ha atorgat, en un acte celebrat a la ciutat de València, els premis Samaruc de Literatura Infantil i Juvenil 2017 i els Premis d’Honor i Bibliotecari de l’Any.

Francesc Rodrigo, president de l'ABV; Dolors López, Bibliotecària de l'any; Pep Castellano, Samaruc Infantil; Silvestre Vilaplana, Samaruc Juvenil i Vicent Vergara, de Cartelera Turia, Premi Bibliotecari d'Honor

Aquests premis arriben enguany a la seua 25ª edició, tot i havent marcat una trajectòria al llarg d’aquests anys que han merescut el  reconeixement unànime com a un dels més prestigiosos de la nostra literatura infantil i juvenil.  El jurat estava format per Teresa Gomis, Ester Llibrer  i Anna Palomares com a bibliotecàries, Mercé Viana com a escriptora, i Mercè Claramunt com a mestra.
    

El Premi Samaruc en la modalitat de literatura infantil va guanyar-lo  Guardians del gel,  de Pep Castellano , publicat per edicions del Bullent (amb il·lustracions de Canto Nieto), i en la modalitat de literatura juvenil el guanyador fou Llibres amb perfum de sang, de Silvestre Vilaplana, publicat per 
l´editorial  Jollibre.

 Durant el transcurs de la vetllada literària es lliurà el Premi d’Honor de l’Associació de Bibliotecaris Valencians, distinció que s’atorga a aquella persona i/o entitat que s’haja distingit per la seua tasca de defensa i de promoció de la lectura o de la biblioteca pública, i el Premi Bibliotecari de l’Any, en reconeixement a un professional de l’àmbit de les biblioteques per la seua tasca en favor d’aquestes.

Enguany, el Premi Bibliotecari
d´Honor ha recaigut en la revista Cartelera Turia. El discurs 
d´homenatge fou a càrrec de
l´escriptora Susana Fortes.

Pel que fa al premi Bibliotecari de l´Any el guardó va recaure en Dolors López  Asensi, Directora de la Biblioteca Pública Municipal de Llíria. El discurs d´homenatge fou a càrrec de Jordi Garcia Vilar, mestre i escriptor.


   Durant la vetllada van haver també els parlaments de Dolors  Pedrós, presidenta de l´Associació d´Editors del País Valencià i  de Gemma Pasqual, vicepresidenta de l´Associació d´Escriptors en Llengua Catalana pel País Valencià . L´acte va concloure amb les paraules de Francesc Rodrigo, president de l´Associació de Bibliotecaris Valencians.


    A la vetllada van asistir diversos representans del món literari i cultural valencià.