XXIV PREMIS SAMARUC

La nit del divendres 10 de juny l'Associació de Bibliotecaris Valencians ha atorgat, en un acte celebrat a la ciutat de Valencia, els premis Samaruc de Literatura Infantil i Juvenil 2016 i els Premis d'Honor i Bibliotecari de l'Any.


Aquest premis arriben enguany a la seua 24ª edició, tot i havent marcat una trajectòria al llarg d'aquests anys que han merescut el reconeixement unánime com a un dels més prestigiosos de la nostra literatura infantil i juvenil. El jurat estava format per Gemma Maria Esteve, Mireia Hernández i Maria Teresa Picó com a bibliotecàries, Marina Guillén com a escriptora i Marga Luz com a mestra.


El Premi Samaruc en la modalitat de literatura infantil va guanyar-lo Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils, de Vicent Sanhermelando, publicat per edicions del Bullent (amb il·lustracions de Núria Feijoo), i en la modalitat de literatura juvenil el guanyador fou A boca de canó, de Manel Àlamo, publicat per edicions Bromera.


Durant el transcurs de la vetllada literària es lliurà el Premi d’Honor de l’Associació de Bibliotecaris Valencians, distinció que s’atorga a aquella persona i/o entitat que s’haja distingit per la seua tasca de defensa i de promoció de la biblioteca pública, i el Premi Bibliotecari de l’Any, en reconeixement a un professional de l’àmbit de les biblioteques per la seua tasca en favor d’aquestes.
Enguany, el Premi Bibliotecari d'Honor ha recaigut en l'escriptor Alfons Cervera. En l'homenatge vam comptar amb la participación musical de Paco Muñoz, qui va interpretar una cançó dedicada especialmente a l'escriptor.
Pel que fa al premi Bibliotecari de l´Any el guardó va recaure en Marga Bau Mas, Directora de la Biblioteca Pública Municipal de Beniparrell.  El discurs d´homenatge fou a càrrec de Carles Royo, director teatral i tècnic de cultura.

Durant la vetllada van haver també els parlaments de Dolors  Pedrós, presidenta de l´Associació d´Editors del País Valencià,  de Francesc Mompó, membre de la junta de l´Associació d´Escriptors en Llengua Catalana pel País Valencià, i de l´alcalde de València Joan Ribó.  L´acte va concloure amb les paraules de Ramon Guillem, vicepresident de l´Associació de Bibliotecaris Valencians.
A la vetlada van asistir diversos representants del món literari i cultural valencià.