XXIII PREMI SAMARUC

La nit del divendres 5 de juny l’Associació de Bibliotecaris Valencians va atorgar, en un acte celebrat a València, els premis Samaruc de Literatura Infantil i Juvenil 2015. En la modalitat de literatura infantil, va guanyar el guardó ‘La rosa de paper’, de l’escriptora Gemma Pasqual i Escrivà, editat per Voramar. En la modalitat de literatura juvenil la guanyadora ha estat Teresa Broseta per "Cor d'Elefant", publicat per Edicions del Bullent.
 
El jurat estava format per les bibliotecàries Assumpció Atero, Maria Martínez i Pilar Sánchez, l'escriptor Vicent Peña i la docent Núria Bañuls.

Els Premis Samaruc arriben enguany a la seua 23a edició, tot i havent marcat una trajectòria al llarg d’aquests anys que han merescut el reconeixement unànime com un dels més prestigiosos de la nostra literatura infantil i juvenil.
 

 A més dels guardons literaris, l'Associació de Bibliotecaris també concedeix un premi, Bibliotecari d'Honor, que reconeix la trajectòria de les persones o entitats que s'han distingit en la promoció de la biblioteca pública, una distinció que ha reconegut enguany la revista Mi biblioteca, editada per la Fundació Alonso Quijano. Finalment, es va atorgar la distinció Bibliotecari de l'Any, que va ser recollida per la directora de la Biblioteca Pública de Massamagrell, Assumpció Atero.

Durant la vetllada van haver els agraïments d'Assumpció Atero Cigalat, de Raul Cremades, editor de Mi biblioteca, de Susana Guerrero, vicepresidenta de la Fundación Alonso Quijano, de Gemma Pasqual i Teresa Broseta, així com també els parlaments de Jesús Figuerola, president de l’Associació d’Editors del País Valencià i de Núria Cadenes, vocal de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana pel País Valencià. L’acte, on van assistir nombrosos representants del món literari i cultural valencià, va ser conduït pel bibliotecari i escriptor Ramon Guillem, i va ser conclós amb la intervenció de Francesc Rodrigo, president de l'Associació de Bibliotecaris Valencians.