XXII PREMIS SAMARUC


La nit del divendres 30 de maig l'Associació de Bibliotecaris Valencians ha atorgat, en un acte celebrat a la ciutat de València, els premis Samaruc de Literatura Infantil i Juvenil 2014 i els Premis d'Honor i Bibliotecari de l'Any.
Els premiats junt a Francesc Rodrigo, President de l'Abv
 Aquests premis arriben enguany a la seua 22ª edició, tot i havent marcat una trajectòria al llarg d'aquests anys que han merescut el reconeixement unànime com a un dels més prestigiosos de la nostra literatura infantil i juvenil. El jurat estava format per Eduard J. Gay Gay, Teresa Gomis Baixauli i Maria Isabel Martí com a bibliotecaris, Àngels Gregori Parra com a escriptora, i Mª Encarnación Escandell com a mestra.
Josep Ballester, XXII Premi Samaruc de Literatura Infantil
El Premi Samaruc en la modalitat de literatura infantil va guanyar-lo “Diversos i dispersos versos conversos i perversos dels universos”, de Josep Ballester, publicat per edicions Perifèric, i en la modalitat de literatura juvenil el guanyador fou “El meu nom no és Irina”, de Xavier Aliaga, publicat per l'editorial Andana..
Xavier Aliaga, XXII Premi Samaruc de Literatura Juvenil
Durant el transcurs de la vetllada literària es lliurà el Premi d'Honor de l'Associació de Bibliotecaris Valencians, distinció que s'atorga a aquella persona i/o entitat que s'haja distingit per la seua tasca de defensa i de promoció de la biblioteca pública, i el Premi Bibliotecari de l'Any, en reconeixement a un professional de l'àmbit de les biblioteques per la seua tasca en favor d'aquestes.
Enguany, el Premi Bibliotecari d'Honor ha recaigut en el programa de televisió “Un país de llibre”, produït per Barret Films. En l'acte de lliurament els mèrits del programa foren glossats pel periodista Josep Ramon Lluch.

Pel que fa al premi Bibliotecari de l'Any el guardó va recaure en Carme Botet Garcia, Directora de les Biblioteques Públiques Municipals de Manises. La glossa de la persona homenatjada fou a càrrec de Josep Ramon Sanchis, arxiver i bibliotecari de Torrent.
L'acte va ser conduït pel bibliotecari i escriptor Ramon Guillem i durant la vetllada van haver també els parlaments de Manel Romero, en nom de l'Associació d'Editors del País Valencià, i de Núria Cadenes en nom de Gemma Pasqual, vicepresidenta de l'Associació d'Escriptors en llengua Catalana del País Valencià.
A l'acte van asistir diversos representants del món literari i cultural valencià. Francesc Rodrigo, president de l'Associació de Bibliotecaris Valencians tancava l'acte.